Bio-elektrische Impedantie-Analyse

Waarom TANITA bio-elektrische impedantie-analyse technologie de meest nauwkeurige is

Hoogste niveau van precisie en klinische nauwkeurigheid.

De originele voorspellingsvergelijkingen die in TANITA-software worden gebruikt, zijn bedacht door de wereldberoemde lichaamssamenstelling-expert Professor Steven Heymsfield en zijn onderzoeksteam in het St Luke's Roosevelt Hospital, Columbia University, New York. Uitgebreid onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat een nauwkeurige voorspelling van de lichaamssamenstelling van een persoon alleen kan worden bepaald als een reeks parameters in een algoritme wordt opgenomen, zoals geslacht, leeftijd en lengte en gewicht.

Vertrouwd door experts voor klinische uitmuntendheid.

TANITA BIA-technologie is uitgebreider gevalideerd tegen alternatieve lichaamssamenstellingstechnieken dan enig ander bedrijf heeft gedaan en de bevindingen zijn gepubliceerd in internationale medische tijdschriften. Bovendien zijn TANITA-monitoren gebruikt in honderden onafhankelijke onderzoeken over de hele wereld. TANITA wordt door de wetenschappelijke gemeenschap beschouwd als de gouden standaard in BIA-technologie en de TANITA Medical Advisory Board zorgt ervoor dat TANITA voorop blijft lopen op het gebied van wetenschappelijke vooruitgang.

Baanbrekende vooruitgang in onderzoek.

TANITA investeert voortdurend in tal van onderzoeksprojecten die gericht zijn op het verbeteren van het begrip van belangrijke gezondheids en fitness onderwerpen, waaronder gebieden zoals obesitas bij kinderen, het optimaliseren van fysieke prestaties en sarcopenie bij ouderen. Ons doel is om, samen met experts tools en technologieën te ontwikkelen, alle professionals in de gezondheidszorg en (professionele) sport te helpen bij het leveren van de best mogelijke diensten en om mensen te helpen bewuster en gezonder te leven.

Herhaalbaarheid van metingen door precisie wegen.

Nauwkeurige gewichtsmetingen zijn essentieel voor het berekenen van nauwkeurige metingen van de lichaamssamenstelling. TANITA is trots op het produceren van zeer nauwkeurige weegmechanismen voor zowel thuisgebruik als professionele modellen. Alle door TANITA medisch goedgekeurde professionele monitoren zijn bekroond met NAWI-certificering, evenals MDD Klasse IIa, FDA en CE-goedkeuring, zodat aan de hoogste normen wordt voldaan.

Uitstekende kwaliteit door robuuste constructie.

TANITA is gegroeid door continue productinnovatie en een toewijding om de hoogste productie kwaliteitsnormen te handhaven. Ons bedrijf heeft bekroonde productiefaciliteiten in Japan en China en alle medische producten van TANITA voldoen aan strikte internationale kwaliteitsnormen en worden onafhankelijk gecontroleerd op kwaliteit.

 

Testimonial Professor Steven Heymsfield

EEN VERSCHIL KUNNEN MAKEN IN HET LEVEN VAN ONZE PATIËNTEN DANKZIJ HET GEBRUIK VAN DE BESTE TECHNOLOGIE

‘Als lid van de medische adviesraad heb ik meer dan 20 jaar overlegd met en geleerd van TANITA-ingenieurs bij het ontwikkelen van vroege prototypes die nu zijn uitgegroeid tot geavanceerde bio-impedantie technologieën die de lichaamssamenstelling nauwkeurig kwantificeren. Deze ontwikkelingen komen op het juiste moment omdat er een kritieke behoefte bestaat om verder te gaan dan eenvoudige maar onnauwkeurige metingen van lichaamsvorm en -samenstelling (bijv. Body Mass Index) bij het evalueren van mensen met obesitas, sarcopenie en andere chronische medische aandoeningen en ziekten.’

Professor Steven Heymsfield 

Uitvoerend directeur van het Pennington Biomedical Research Center, Baton Rouge, VS.

Lid van TANITA Medical Advisory Board

Nauwkeurigheidsniveaus

Hoe werkt BIA-technologie?

Bio-elektrische impedantie-analyse is een techniek die wordt gebruikt voor het schatten van de lichaamssamenstelling. Alle TANITA-monitors voor lichaamssamenstelling maken gebruik van geavanceerde bio-elektrische impedantie-analyse technologie. Wanneer u op een TANITA-monitor staat wordt een zeer laag en veilig elektrisch signaal vanaf vier metalen elektroden door uw voeten naar uw benen en buik gestuurd om metingen van de gehele lichaamssamenstelling te produceren. Bij onze segmentale modellen leveren de vier handelektroden extra metingen voor elk been-, arm- en buikgebied. Het elektrische signaal gaat snel door water dat aanwezig is in gehydrateerd spierweefsel, maar stuit op weerstand wanneer het vetweefsel raakt. Deze weerstand, ook wel impedantie genoemd, wordt gemeten en ingevoerd in wetenschappelijk gevalideerde TANITA-vergelijkingen om metingen van de lichaamssamenstelling in minder dan 20 seconden te berekenen.

Multi frequentie BIA technologie

TANITA Multi-Frequency Monitors kunnen bio-elektrische impedantie analyse meten op drie of zes verschillende frequenties. De extra frequenties zorgen voor een uitzonderlijke nauwkeurigheid in vergelijking met monitoren met enkele en dubbele frequentie. De lagere frequenties meten de impedantie buiten het celmembraan. De hogere frequenties kunnen het celmembraan binnendringen. Door impedantie te meten bij zowel de lagere als de hogere frequenties is het mogelijk om extracellulair water (ECW), intracellulair water (ICW) en Total Body Water te schatten.

Deze informatie is essentieel voor het goed weergeven van de gezondheidstoestand van een persoon en het aangeven van gezondheidsrisico's zoals ernstige uitdroging of oedeem.

BIA-technologie met dubbele frequentie

TANITA lichaamssamenstellingsmonitors met geavanceerde dubbele bio-elektrische impedantie-analyse technologie gebruiken twee verschillende frequenties om uw lichaamssamenstellingsgegevens vast te leggen. Door verschillende frequenties te gebruiken kan een hogere meetnauwkeurigheid worden bereikt dan bij een enkele frequentie.

Volgende niveau in 4ccuraatheid

Introductie van de TANITA 4-compartimenten meting

TANITA biedt de meest nauwkeurige berekening van vet, vetvrije massa (of spier) en botmineraaldichtheid, maar met 4C-monitoring gaan we nog verder en geven we een ongeëvenaarde 4-compartiment meting.

Met onze nieuwe 4C-methode kunt u de niveaus van lichaamsvet, eiwit, botmineraalmassa en water in het lichaam volledig beoordelen.

Wat is het model met 4 compartimenten (4C)?

Het 4C-model verdeelt het lichaamsgewicht in vet, water, mineraal en eiwit met behulp van de gouden standaard methode voor het meten van elk element.

Het 4C-model omvat de meting van lichaamsmassa of -gewicht, totaal lichaamsvolume (luchtverplaatsing), totaal lichaamswater (D20) en botmineraal (DXA); er is echter gespecialiseerde laboratorium apparatuur nodig om de beschikbaarheid van de 4C-methode voor veel clinici en onderzoekers te minimaliseren.

Nauwkeurigheidsniveau met de 4C¹-methode

  • Lichaamsvet 97%
  • Magere massa 98%
  • Spiermassa 98%
  • Totaal lichaamswater 98%

Testimonial Professor Angelo Pietrobelli

‘"Het 4-compartimentenmodel is een gouden standaard methode om de lichaamssamenstelling in veel omstandigheden te beoordelen, zoals over- en ondervoeding, hydratatie, obesitas en sarcopenie."

Professor Angelo Pietrobelli, M.D.

Hoogleraar pediatrie,

Hoogleraar Voeding,

Pediatrische eenheid,

Afdeling Chirurgische Wetenschappen,

Tandheelkunde,

Gynaecologie en Kindergeneeskunde,

 

Universiteit van Verona, Verona, Italië

Lid van de TANITA Medische

Adviesraad

¹) Nishizawa, M & Ikeda, Y (2018), ‘Effectiveness of measuring body composition and metabolism in diet’. Metabolic Sensing - Learn the Metabolism in Health, Dieting, Beauty, Medicine and Brain. CMC Publishing Co., Chapter 6, Page 49