Door zelf inzichten te vergaren over je eigen gezondheid, weet je veel beter op welke manier jij je levensstijl kunt veranderen. Met TANITA krijg je inzicht in je eigen gezondheid. Op basis van deze inzichten heb je gerichte handvatten om aan de slag te gaan met het creëren van Healthy Habits for Happiness! Zo neem je zelf de regie over je eigen gezondheid. TANITA is de grondlegger als het gaat om complete lichaamsanalyses en onze betrouwbare Japanse technologie loopt nog altijd voor op die van de rest. Lees meer over onze hoogwaardige producten met uniek lange garantie en bepaal welke TANITA weegschaal het beste bij jou past.

Lichaamssamenstelling weegschalen

Een lichaamssamenstelling weegschaal van TANITA meet niet alleen je gewicht, maar geeft inzicht in verschillende aspecten van je gezondheid. Op basis van de meest geavanceerde Bioelectrical Impedance Analysis (BIA)-techniek monitor je verschillende metingen van je lichaam op een professionele manier. De samenstelling van een menselijk lichaam is grofweg verdeeld in vet, spier, bot en vocht. Met een lichaamssamenstelling weegschaal krijg je inzicht in deze verschillende onderdelen van je lichaam. Zo meet een lichaamsanalyse weegschaal naast je gewicht ook onder meer vetpercentage, spiermassa, metabolisme, visceraal vet, botmassa en lichaamsvocht. Op deze manier leer je je lichamelijke conditie goed kennen en ben je je dagelijks bewust van je gezondheid. 

Segmentale lichaamssamenstelling weegschalen

Met onze segmentale lichaamssamenstelling weegschalen krijg je inzicht in je gezondheid, per lichaamssegment. Op basis van zowel voet- als handelektroden verzamelt een segmentale lichaamssamenstelling weegschaal van TANITA accurate inzichten van je armen, benen en je torso. TANITA is de enige aanbieder die deze professionele technologie - waar onder andere sportscholen en diëtisten gebruik van maken - beschikbaar heeft gemaakt voor consumenten. Overigens zijn deze segmentale lichaamssamenstelling weegschalen ook echt alleen geschikt voor consumentengebruik. Ben je een professional, bekijk dan onze professional monitors.  

Connected lichaamssamenstelling weegschalen

De connected lichaamssamenstelling weegschalen van TANITA staan ook wel bekend als Slimme weegschalen. Verbind de gratis MyTANITA App en krijg alle inzichten van de connected lichaamssamenstelling weegschaal op je telefoon of tablet. 

Waarom Segmentaal?

De segmentale weegschalen doen accurate metingen van verschillende onderdelen van je lichaam. Deze metingen gebeuren niet alleen aan de hand van voetelektroden - zoals je gewend bent van een ‘gewone’ lichaamssamenstelling weegschaal - maar ook met handelektroden. De metingen van onze segmentale weegschalen richten zich op de vijf segmenten van het lichaam (beide armen, beide benen en de torso) en bereiken daarmee een professionele precisie. Door ongeveer een keer per week je lichaam grondig door te meten, houd je een scherp oog op de ontwikkeling van je gezondheid. 

TANITA is de enige aanbieder die de hoogwaardige segmentale technologie in haar weegschalen voor iedereen toegankelijk maakt. Met behulp van de nauwkeurige metingen per lichaamsdeel weet je precies waar je je op moet richten bij je trainingen. Segmentale lichaamsanalyse weegschalen zijn zeer geschikt als je benieuwd bent naar de metingen van verschillende lichaamsdelen, bijvoorbeeld voor het opstellen van een verantwoord trainingsprogramma of een gedegen herstelplan na een blessure.

De techniek achter de TANITA (segmentale) lichaamssamenstelling weegschalen

De lichaamssamenstelling weegschalen werken dus op basis van de BIA-technologie: Bio-elektrische Impedantie Analyse. Met deze technologie wordt een zwakke, veilige elektrische stroom door het lichaam gezonden. De elektroden gaan via de voeten naar de benen en vervolgens richting de buik. Het elektrische signaal gaat snel door het vocht dat aanwezig is in gehydrateerd spierweefsel, maar ondervindt weerstand wanneer het vet raakt. Deze weerstand - die impedantie genoemd wordt - wordt gemeten en ingevoerd in wetenschappelijk gevalideerde TANITA vergelijkingen, om de lichaamssamenstelling heel accuraat te berekenen. Segmentale weegschalen werken volgens dezelfde technologie, maar met behulp van de handvatten worden de elektrische signalen ook vanuit de handen verstuurd, voor meer specifieke metingen per lichaamsdeel. 

Personenweegschalen

De personenweegschalen van TANITA zijn het meest nauwkeurig als het gaat om het meten van je gewicht. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren en formaten. Zo vind je onder meer de kleinste badkamerweegschaal ter wereld bij TANITA!

Keukenweegschalen

De keukenweegschalen van TANITA staan bekend om hun precisie. Ze meten tot wel 0,1 gram nauwkeurig. De keukenweegschalen van TANITA vind je in verschillende formaten en kleuren. 

As seen on

Medical advisory board

TANITA is regarded by the scientific community as the gold standard in BIA technology and the TANITA Medical Advisory Board ensures Tanita remains at the forefront of scientific advances. TANITA uniquely offers this technology for both professional and home use.

Testimonials

Testimonial Consumer 23

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Testimonials

Testimonial Consumer 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

1/2