De professionele BIA-monitors van Tanita zijn een hoogwaardige oplossing voor verschillende werkvelden binnen de gezondheidszorg en fitnessbranche. 

Reeds meer dan 30 jaar bouwen wij aan de ontwikkeling van de meest hoogwaardige Japanse BIA technologie. Door deze technologie zowel beschikbaar te stellen voor diverse professionals als voor consumenten wereldwijd, dragen we al decennia lang bij aan het creëren van een gezondere wereld.

Waarom kiezen voor Tanita? 

Als uitvinder van BIA monitors en in samenwerking met verschillende medische experts, heeft TANITA de meest geavanceerde en nauwkeurige lichaamsanalyse monitors ontwikkeld voor diverse professionals. Van personal trainers tot diëtisten en van huisartsen tot oncologen. De BIA-monitors van TANITA zijn de meest nauwkeurige, accurate en betrouwbare op de markt en stellen elke professional in staat om hun cliënten en/of patiënten optimale zorg en hulp te bieden. 

Vijf redenen om te kiezen voor TANITA:

Hoogste niveau van precisie en klinische nauwkeurigheid

De originele voorspellingsvergelijkingen die door TANITA worden gebruikt, zijn bedacht door de wereldberoemde lichaamssamenstelling-expert Professor Steven Heymsfield en zijn onderzoeksteam in het St Luke's Roosevelt Hospital, Columbia University, New York. Uitgebreid onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat een nauwkeurige voorspelling van de lichaamssamenstelling van een persoon alleen kan worden bepaald als een reeks parameters in een algoritme wordt opgenomen, zoals geslacht, leeftijd en lengte en gewicht. Met onze meest geavanceerde 4C-model zorgen we voor nóg nauwkeurigere metingen. Dit model deelt lichaamsgewicht op in 4 compartimenten: lichaamsvet, lichaamswater, mineralen en eiwitten.

Lees meer over onze geavanceerde 4-Compartment-model.   

Experts vertrouwen op TANITA

In de wetenschappelijke gemeenschap wordt TANITA beschouwd als gouden standaard in de BIA-technologie. In meerdere wetenschappelijk tijdschrijften en onafhankelijke onderzoeken worden de TANITA lichaamssamenstelling monitors aangehaald als de nummer 1. De TANITA Medical Advisory Board zorgt ervoor dat we voorop blijven lopen op het gebied van wetenschappelijke vooruitgang.

Voorloper in de ontwikkeling van nieuwe gezondheidsinzichtens

TANITA investeert voortdurend in tal van onderzoeksprojecten om belangrijke gezondheids- en fitnesskwesties nog beter te kunnen begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als obesitas bij kinderen, optimalisatie van sportprestaties of sarcopenie bij ouderen. Met nieuwe en unieke metingen - zoals onze Sarcopenie-index, spierkwaliteit en metabolische leeftijd - bieden we steeds nieuwe gezondheidsinzichten en dragen we bij aan een gezondere wereld. Lees meer over TANITA’s productinnovaties.

Medisch goedgekeurde lichaamssamenstellings monitors

Alle medisch goedgekeurde professionele monitors van TANITA zijn bekroond met NAWI-certificering, evenals MDD Klasse IIa, FDA en CE-goedkeuring, waardoor wordt voldaan aan de hoogste normen.

Kwaliteit gewaarborgd door uitzonderlijke garantie

Met een TANITA BIA-monitor bent u gegarandeerd van de hoogste kwaliteit.  Door continue innovatie, een strikte handhaving van de hoogste kwaliteitsnormen binnen onze award-winning productie locaties en onafhankelijke kwaliteitscontroles voldoen al onze professionele producten aan de internationale kwaliteitsnormen. We bieden dan ook met gepaste trots 3 tot 5 jaar garantie op al onze professionele producten.

Testimonials

PROFESSOR DAVID NOCCA

“We hebben een reeks postoperatieve interventies geïmplementeerd om het behoud van vetvrije- en spiermassa te ondersteunen. De werkzaamheid hiervan volgen we met behulp van de TANITA spiermassa meting.


TANITA BIA houdt bij het berekenen van de BMR rekening met de postoperatieve vetvrije- en spiermassa van de patiënt; hetgeen een veel nauwkeurigere schatting van de efficiëntie van het metabolisme van de patiënt oplevert en zo bijdraagt aan postoperatieve voedingsbegeleiding en gewichtsbehoud op lange termijn.


Klinische nauwkeurigheid is vooral belangrijk bij onze patiënten, omdat ze lichaamssamenstelling hebben die ver buiten de gezonde normen liggen."

 

Professor David Nocca 

Professor of Digestive Surgery at Montpellier University,Hospital Founding President of the French League Against Obesity

IFSO Ambassador

 

PROFESSOR STEVEN HEYMSFIELD

‘Als lid van het TANITA Medical Advisory Board, heb ik meer dan 20 jaar samengewerkt en geleerd van TANITA-engineers. Ik was erbij toen zij vroege prototypes ontwikkelden van wat nu is uitgegroeid tot de meest geavanceerde bio impedantie-technologieën die de lichaamssamenstelling uiterst nauwkeurig kwantificeren. 

Deze ontwikkelingen komen op het juiste moment, nu er een klinische behoefte bestaat om verder te gaan dan eenvoudige maar onnauwkeurige metingen van lichaamsvorm en samenstelling (zoals bijvoorbeeld BMI). Voor de evaluatie van mensen met obesitas, sarcopenie en andere chronische medische aandoeningen en ziekten is dit essentieel.’ 

 

 

 

 

Professor Steven Heymsfield 

Executive Director of Pennington Biomedical Research Center, Baton Rouge USA.

Member of TANITA Medical Advisory Board

As seen on