Lichaamsanalyse weegschaal

Lichaamsanalyse weegschaal

TANITA gelooft in Healthy Habits for Happiness. Gezonde gewoontes, die tot een positief leven en een gezond lichaam leiden. Het over tijd monitoren van je nieuwe gedrag helpt je om deze gezonde gewoontes vol te houden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een gezond lichaam heeft niet alleen met je gewicht te maken, maar hangt juist van meerdere andere factoren af. Hoe je dit kunt meten? Met een lichaamsanalyse weegschaal. Deze weegschaal meet meer dan alleen het gewicht. Het is belangrijk dat er een goede balans is tussen verschillende gezondheidsfactoren. Met een lichaamsanalyse weegschaal kun jij bijvoorbeeld de balans tussen het vochtgehalte, spieren en vet in je lichaam meten, waardoor je een beter beeld krijgt van je algehele gezondheid. Kan jij wat extra motivatie gebruiken tijdens het afvallen en/of fitter worden, of wil graag aan je gezonde gewoontes werken? Dan kan een lichaamsanalyse weegschaal van TANITA je hierbij helpen. 

Functies lichaamsanalyse weegschaal

Een lichaamsanalyse weegschaal meet veel meer dan alleen het gewicht. Op die manier wordt de balans tussen verschillende gezondheidsfactoren beter in kaart gebracht en weet je precies waar jij je op moet focussen om jouw gezondheidsdoel te behalen. Profiteer van Japanse top technologie met nieuwe inzichten op je gezondheid en extreem nauwkeurige metingen. Welke bijzondere gezondheidswaarden kunnen er met een lichaamsanalyse weegschaal gemeten worden?

 • Lichaamsvetpercentage: Een gebalanceerd vetpercentage is belangrijk voor je lichaam. Zo is het niet gezond om te veel of te weinig vet te hebben. Lichaamsvet heeft meerdere functies, waaronder het beschermen van de organen en het vasthouden van lichaamswarmte. Een te laag vetpercentage kan daarom schadelijk voor je weerstand zijn. Aan de andere kant kan een te hoog vetpercentage juist voor gezondheidsproblemen zorgen, zoals diabetes of obesitas. Met behulp van onze lichaamsanalyse weegschaal kun je dit gemakkelijk bijhouden. 

 • Lichaamswater: Je lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren. Op sommige dagen houdt je lichaam meer vocht vast dan op andere dagen. Een normale weegschaal zou een hoger gewicht laten zien, wat demotiverend werkt, terwijl dit gewoon lichaamswater is. Een lichaamsanalyse weegschaal van TANITA geeft je juist meer inzicht in je lichaam en je lichaamswater, waardoor er geen vertekend beeld ontstaat van je prestaties. 

 • Spiermassa: Tijdens het sporten bouw je spiermassa op, wat tot het verbranden van meer calorieën en energie leidt. Hierdoor neemt het basaal metabolisme (BMR) toe, wat helpt bij het afvallen en de spieropbouw. Door het opbouwen van spiermassa blijft je gewicht vaak gelijk, of ervaar je zelfs gewichtstoename. Dit kan frustrerend zijn, als je bijvoorbeeld graag wil afvallen. Juist dan biedt een lichaamsanalyse weegschaal een handige ondersteuning, doordat deze je precies laat zien wat het totale gewicht aan spieren in je lichaam is. 

 • Spierkwaliteit: Een unieke meting die de kwaliteit van je spieren aangeeft. Spierkwaliteit is sterk afhankelijk van factoren als leeftijd en trainingsniveau. De spieren van jonge mensen of van mensen die regelmatig sporten verkeren normaal gesproken in een goede toestand, terwijl de toestand van de spieren verslechtert bij oudere mensen of bij mensen die niet voldoende bewegen.

 • Botmassa: aarmate je ouder wordt, kan het zijn dat je botmassa verandert. Na je dertigste levensjaar neemt je botmassa namelijk geleidelijk af. Een gezonde levensstijl beschermt de dichtheid van je botmassa, waardoor eventuele problemen voorkomen kunnen worden. Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het slim om je botmassa goed in de gaten te houden. Ook hier kan de lichaamsanalyse weegschaal van TANITA je bij helpen. 

 • Basaal Metabolisme (BMR): Het BMR, of de ruststofwisseling, is de hoeveelheid energie die je lichaam dagelijks verbrandt als je lichaam in rusttoestand verkeert. Het BMR zegt dus iets over het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt om je lichaam te laten functioneren, zonder lichamelijke inspanningen te doen. Een weegschaal met lichaamsanalyse van TANITA scant je hele lichaam en berekent dan ook nauwkeurig het BMR.

 • Metabolische leeftijd:Een lichaamsanalyse weegschaal berekent op een unieke manier je metabolische leeftijd, door jouw basale metabolisme met het gemiddelde BMR van jouw leeftijdsgroep te vergelijken. Zit je boven het gemiddelde BMR? Dan kan jouw stofwisseling nog wat verbetering gebruiken. Zit je juist onder het gemiddelde? Dan ben je goed bezig! 

 • Body Mass Index: Ook wel bekend als BMI. Dit laat de verhouding tussen je gewicht en lengte zien. Een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 25. 

 • Visceraal vet:Het lichaamsvet dat om je middel zit, wordt ook wel visceraal vet genoemd. Het is het vet dat om je organen zit. Een hoog gehalte van dit vet kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Het is soms lastig om te bepalen of iemand een hoog visceraal vetgehalte heeft, omdat het niet altijd van buiten te zien is. Sommige mensen zijn namelijk ‘skinny fat’, wat wil zeggen dat ze er van buiten slank uitzien, maar toch een hoog gehalte aan visceraal vet hebben. Krijg hier meer zicht op, met behulp van onze lichaamssamenstelling weegschaal.

RD-953    BC-401    BC-313    BC-543    BC-587    BC-718    BC-730    BC-731

Voordelen van een weegschaal met lichaamsanalyse

TANITA lichaamsanalyse weegschalen bieden een helpende hand om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Onze weegschalen bieden jou namelijk nieuwe gezondheidsinzichten, waardoor jij gerichter aan de slag kunt om aan jouw gezonde gewoontes te werken. Een gezonde levensstijl kan namelijk voor een gelukkiger en langer leven zorgen. Zo is er nog een aantal voordelen die je ervaart met een lichaamsanalyse weegschaal van TANITA:

 • Betrouwbare technologie: TANITA lichaamsanalyse weegschalen bevatten de beste Japanse technologie, waardoor alle metingen extreem nauwkeurig doorgevoerd worden en de meetwaardes omgezet worden in nauwkeurige getallen. Binnen no-time krijg jij inzicht in je gezondheid en ben je weer een stapje dichter bij het behalen van je gezondheidsdoelen. 

 • Meer inzicht in je gezondheid: gewicht zegt niet alles over je gezondheid. Andere meetwaardes, zoals visceraal vet, lichaamswater en je BMR spelen ook een belangrijke rol en geven een compleet beeld over je gezondheid. Met behulp van een lichaamsanalyse weegschaal vergaar je bruikbare informatie over je lichaam, op basis waarvan je kan bepalen hoe je het beste kunt trainen of je voeding kunt aanpassen. 

 • Motivatie: TANITA snapt als geen ander hoe lastig en frustrerend het is als het maar niet lukt om een bepaald gezondheidsdoel te behalen. Met onze nieuwe health insights kun je jouw lichaam en je gezondheid gemakkelijk over tijd monitoren, waardoor jij gericht te werk kunt gaan en de kans van slagen aanzienlijk toeneemt.

TANITA: New health insights

Neem de controle over je gezondheid met behulp van nieuwe gezondheidsinzichten. Onze weegschalen zijn geschikt voor iedereen en ondersteunen je bij het behalen van je gezondheidsdoelen. Ook kinderen kunnen gebruikmaken van deze weegschalen, waarbij bij de leeftijdsgroep 5 tot 17 jaar het gewicht, BMI en vetpercentage wordt gemeten. Ervaar Japanse topkwaliteit en profiteer van nieuwe inzichten. We doen namelijk nog altijd onderzoek, om tot nieuwe inzichten te komen. Zo zijn onze spierkwaliteit-meting en bepaling van metabolische leeftijd, uniek voor TANITA-technologie. 

Lichaamsanalyse weegschaal kopen bij TANITA

Ben jij klaar om aan de slag te gaan met het behalen van jouw gezondheidsdoelen? Ga dan voor een lichaamsanalyse weegschaal van TANITA. Met keuze uit verschillende modellen, zit de geschikte weegschaal voor jou er gegarandeerd tussen. Ervaar Japanse topkwaliteit en til jouw gezondheid naar een hoger niveau. Op al onze weegschalen met lichaamsanalyse heb je minimaal 3 tot 5 jaar garantie. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Door onze levertijd van 2 tot 5 werkdagen heb je jouw nieuwe TANITA lichaamsanalyse weegschaal razendsnel in huis!