Segmentale lichaamsanalyse weegschalen

Segmentale lichaamsanalyse weegschalen

Ben jij een fanatieke sporter en actief bezig met performance en gezondheid en wil je meer inzicht in de gezondheid van jouw lichaam en hoe je nog effectiever kunt trainen? 

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Met een TANITA segmentale lichaamsanalyse weegschaal kan je per lichaamsdeel jouw vet- en spiermassa en spierkwaliteit meten. Zo krijg je de meest waardevolle inzichten om jouw voeding en training te optimaliseren. De metingen van de segmentale weegschalen zijn gebaseerd op de betrouwbare, nauwkeurige en bewezen bio-elektrische impedantie technologie (BIA). Bepaal jouw gezondheidsdoel, werk ernaartoe en laat je motiveren door de segmentale lichaamsanalyse weegschaal van TANITA. 

Wat is een segmentale meting?

Een segmentale meting is een analyse die je alles vertelt over je lichaamssamenstelling per lichaamsdeel, bestaande uit vet, spier, eiwitten, lichaamswater en mineralen. Dankzij deze geavanceerde weegschaal weet je precies wat de verhoudingen hiervan zijn. Hiermee kun je je volledig richten op performance. Als je aan het afvallen bent, of juist wilt aankomen in spiermassa, kan een segmentale weegschaal precies vertellen hoeveel je vetvrije massa en spiermassa bedragen. Met behulp van van zowel voet- als handelektroden wordt een afzonderlijke meting gedaan voor beide armen, beide benen en de torso. Deze technologie wordt gebruikt door professionals zoals diëtisten en sportscholen, maar TANITA stelt deze professionele technologie  als enige aanbieder ook beschikbaar voor jou! 

Producten segmentale weegschaal: 

RD-545    BC-601    BC545N

Voor wie is de segmentale weegschaal het meest geschikt?

Een segmentale weegschaal is een uitstekende keuze voor iedereen die toegewijd sport en dagelijks bezig is om zijn of haar performance te verbeteren. Een dergelijke weegschaal kan helpen bij het opsporen van disbalans van de spieren. Vervolgens kun jij je training zo afstemmen dat dit wordt gecorrigeerd. Daarnaast is een segmentale weegschaal ook ideaal bij het herstellen van een blessure. Het betreffende lichaamsdeel kun je namelijk goed monitoren, om zo een trainingsplan te maken dat op de feiten is gebaseerd.

Bovendien kan een segmentale weegschaal gewichtstoename exact verklaren. Zo kan het zijn dat een bepaald lichaamsdeel meer vocht vasthoudt. Ander voorbeeld is wanneer  je vet op de romp hebt. Dit is het gevaarlijkst. Wanneer je hier specifiek aan wilt werken, helpt een segmentale weegschaal je om hieraan te werken. Een segmentale weegschaal werpt een kritischere en completere blik op heel je lichaam, juist door per lichaamsdeel te meten. Daarom is een segmentale weegschaal bedoeld voor iedereen die zijn of haar lichaamssamenstelling wil meten en de voortgang nauwkeurig bij wil houden. 

Bij oudere mensen zien we ook vaak dat de spiermassa vermindert, doordat zij minder bewegen. Het is voor ouderen belangrijk om de spiermassa in de gaten te houden, zodat zij voor zichzelf kunnen blijven zorgen en de kans op ongelukken te verminderen. Een segmentale meting van spiermassa kan helpen om de benen apart te meten. Daardoor kan er een trainingsplan gemaakt worden om de zwakkere spieren te versterken. 

Voordelen van een segmentale weegschaal

Vraag jij je nog af of een TANITA segmentale weegschaal iets voor jou is? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:  

Professionele kwaliteit: een segmentale lichaamsanalyse weegschaal met BIA technologie was nog nooit eerder beschikbaar voor bij jou thuis! Met deze weegschaal haal je de beste kwaliteit in huis die normaal gesproken alleen door professionals wordt gebruikt. 

Nauwkeurig: dankzij ons uitgekiende algoritme worden de meetwaardes omgezet in nauwkeurige getallen. Binnen 20 seconden nadat je op de weegschaal bent gaan staan, krijg je inzicht in jouw lichaamssamenstelling per lichaamsdeel en dus je gezondheid! Kies je voor TANITA, dan kies je voor Japanse topkwaliteit.

Geeft meer inzicht: op basis van de Bio-elektrische Impedantie-Analyse technologie krijg jij inzicht in de nauwkeurige meetwaardes van onder andere spiermassa, spierkwaliteit en vetmassa per lichaamsdeel!. Hierdoor kun je een uitgebalanceerd plan samenstellen om je gezondheid te verbeteren. Het aantal kilo’s op zich kan namelijk een totaal verkeerd beeld geven van jouw gezondheid. 

Extra motivatie: een TANITA segmentale weegschaal is een stok achter de deur. Dankzij de segmentale weegschaal krijg je nieuwe inzichten, waardoor je gemotiveerd raakt om habits te veranderen en een nieuwe gezonde levensstijl aan te nemen. Het is bewezen dat het regelmatig monitoren van je voortgang de kans op het behalen van je doelstellingen enorm vergroot. Stel doelen, meet deze en je zult zien dat je gemotiveerd raakt om je doelen te bereiken! Kies voor een slimme segmentale lichaamsanalyse weegschaal en alle metingen worden direct naar de gratis MyTANITA App gestuurd. Zo monitor je je eigen voortgang snel en eenvoudig.

De segmentale lichaamsanalyse weegschaal geeft je inzicht in de volgende waardes

Afhankelijk van het model segmentale lichaamsanalyse weegschaal dat je kiest, kun je de volgende waarden meten: 

Spiermassa: Het gewicht aan spieren ten opzichte van het totale lichaamsgewicht. Een hogere spiermassa zorgt voor een hogere ruststofwisseling, want spieren verbranden vet. 

Segmentale spiermassa: Wil je precies weten waar je de meeste spiermassa in je lichaam hebt zitten? De segmentale spiermassa is de spiermassa waarde voor vijf lichaamsdelen: het centrale buikgedeelte en elk arm en elk been. 

Spierkwaliteit: Deze unieke meting geeft de (kwaliteit) van de spieren aan. De spieren van jonge mensen of van mensen die regelmatig sporten verkeren normaal gesproken in een goede staat, maar de toestand van de spieren verslechtert bij oudere mensen of bij mensen die niet voldoende bewegen.

Segmentale spierkwaliteit-score: De spierkwaliteit-score is het resultaat van de verhouding tussen jouw spiermassa en lengte. Hoe groter het getal, hoe groter je spiermassa is. Deze score wordt ook segmentaal gemeten, dus voor de genoemde lichaamsdelen apart. Zo kun je eventuele disbalans opsporen in beide beenspieren, wat bijvoorbeeld helpt tijdens een revalidatie. 

Vetpercentage: Het totale hoeveelheid vet in verhouding tot het totale lichaamsgewicht. Vrouwen hebben over het algemeen een hoger vetpercentage dan mannen. 

Segmentale lichaamsvetpercentages: Naast spiermassa wordt met een segmentale weegschaal ook vetmassa per lichaamsdeel gemeten. Het segmentale lichaamsvetpercentage laat het vetpercentage zien voor vijf lichaamssegmenten: centraal buikgedeelte, beide armen en beide benen.

Visceraalvet: Dit is het vet dat zich rondom de organen in de romp en buik bevindt. Visceraal vet heeft als functie om de organen te beschermen, maar een te hoog percentage kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Mensen die slank ogen kunnen ook een hoge viscerale vetwaarde hebben. 

Basale stofwisselingssnelheid: Dit is de stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is om je lichaam goed te laten functioneren.

Metabolische leeftijd: Deze unieke meting geeft geeft de leeftijd van je lichaam aan. Als deze leeftijd lager ligt dan je eigen,  zit je goed. Ligt je metabolische leeftijd hoger dan je kalenderleeftijd, is er werk aan de winkel! 

Heart rate: Deze nieuwe (en unieke) meting volgt de hartslag en kan helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Ook wanneer je mogelijk overtraind raakt, helpt deze meting je dat in te zien.

Vochtpercentage: Dit percentage laat de hoeveelheid water zien dat door het lichaam wordt vastgehouden. 

BMI: De Body Mass Index geeft de verhouding tussen je lengte en gewicht weer. Het vertelt of er sprake is van ondergewicht, normaal gewicht of overgewicht. Een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 25. 

Fysiekscore: Een unieke meting van TANITAdie in aan de hand van je lichaamsvet en spierkwaliteit een goede inschatting kan maken van jouw lichaamstype.

Word sterker met TANITA!

Of je nu een beginner bent, of je al een tijdje verdiept in het nastreven en naleven van een gezonde levensstijl: TANITA is er voor iedereen. Onze segmentale weegschalen zijn voorzien van betrouwbare Japanse technologie en daarmee nauwkeurig, gebruiksvriendelijk en super toegankelijk. Dankzij onze BIA-technologie heb je inzicht in een groot aantal gezondheidswaardes: spiermassa, vetmassa, BMI, visceraal vet, vochtpercentage, basale stofwisseling en metabolische leeftijd. Een segmentale weegschaal daagt je uit en motiveert je om jouw persoonlijke trainingsdoelstellingen te behalen! 

Segmentale lichaamsanalyse weegschaal kopen bij TANITA

Kortom: de segmentale lichaamsanalyse weegschaal van TANITA helpt je om je prestaties per lichaamsdeel te verbeteren. Wij geloven dat deze inzichten jou in staat stellen om je levensstijl te veranderen en nieuwe, healthy habits te ontwikkelen.