Slimme lichaamsanalyse weegschaal

Slimme lichaamsanalyse weegschaal

Wil jij gezonder, fitter en/of slanker worden? Met een slimme lichaamsanalyse weegschaal zie je binnen no-time op je smartphone of tablet hoe je gezondheid ervoor staat. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe zo’n slimme lichaamsanalyse weegschaal werkt? Wanneer je op de slimme lichaamsanalyse weegschaal hebt gestaan, worden de metingen direct naar de MyTANITA App gestuurd. Daar ontstaat dus vanzelf een overzichtelijk beeld van je gezondheid, over een langere periode. Deze informatie gaat veel verder dan alleen het meten van je lichaamsgewicht. De slimme lichaamsanalyse weegschaal doet meer dan 10 verschillende metingen, waaronder bijvoorbeeld je spiermassa, lichaamswater en metabolische leeftijd.

Heb ik een lichaamsanalyse weegschaal nodig?

Een slimme lichaamsanalyse weegschaal van Tanita geeft je heel waardevolle informatie over je gezondheid. De metingen van slimme lichaamsanalyse weegschalen zijn gebaseerd op de betrouwbare, nauwkeurige en bewezen bio-elektrische impedantie technologie (BIA). Daardoor kun je nauwkeurig zien of je vet verliest, spieren opbouwt of op een andere manier je gezondheid verbetert. Zo weet je precies waar je aan moet werken en met deze informatie kun je gemakkelijk je dieet- of trainingsschema aanpassen. 

Heb ik een slimme weegschaal met app nodig?

Bij de slimme weegschalen hoort een smartphone-app. De resultaten en scores worden na iedere meting automatisch naar de app gestuurd en opgeslagen. Zo heb jij inzicht in je eigen resultaten, over een langere tijd. Dit is goed, want het motiveert enorm om te zien hoe je in de loop der tijd progressie hebt geboekt en het vergroot de kans dat je je gestelde doelen haalt aanzienlijk. Het is dus een simpele en leuke manier om jouw gezondheid bij te houden en helpt je om gericht te sturen op je eigen performance! Is een weegschaal met app voor jou overbodig? Kijk dan eens bij onze non-connected lichaamsanalyse weegschalen.

De MyTanita App

Met de gratis MyTANITA App monitor je je gezondheid razendsnel en overzichtelijk met je telefoon (zowel Android als Apple). De metingen die je op een van onze slimme weegschalen uitvoert, verschijnen direct in de app, wanneer je verbonden bent met Bluetooth 4.0. Zo krijg je gedetailleerde en gevisualiseerde gegevens van je metingen. De resultaten kun je handmatig weergeven in verschillende tijdspanne, waardoor je een duidelijk inzicht krijgt in de resultaten van je inspanningen over de afgelopen week, maand of jaar. Zo houd je je progressie heel makkelijk bij. Met de My TANITA App stel je doelen op en krijg je vanzelf een melding als je deze hebt bereikt. 

Welke gezondheidswaardes meet de slimme weegschaal?

De weegschalen kunnen van elkaar verschillen in bijvoorbeeld de gezondheidswaardes die het kan meten. Een slimme weegschaal geeft je inzicht in de volgende waarden, die je ook met behulp van de My Tanita App kunt bijhouden:

Lichaamsvetpercentage: Lichaamsvet heb je nodig om het lichaam op temperatuur te houden, gewrichten soepel te laten werken en inwendige organen te beschermen. Maar te veel lichaamsvet kan zorgen voor gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten of obesitas. Een slimme lichaamsanalyse weegschaal helpt jou om dit te monitoren. 

Visceraal vet: Visceraal vet omringt de vitale organen in en rondom de buikstreek. Dit is niet het vet dat aan de buitenkant van het lichaam zichtbaar is. Het zit onder de spierwand en kan dus alleen thuis met een lichaamssamenstellings weegschaal worden gecontroleerd. Je kunt er dus niet in knijpen. Net als voor onderhuids vet geldt ook voor visceraal vet: te veel is niet goed. Het zorgt voor een verhoogd risico op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. De slimme lichaamsanalyse weegschaal meet je visceraal vet, waardoor je precies weet of je er iets aan moet doen.

Spiermassa: De spiermassa laat het totale gewicht aan spieren zien in je lichaam. Wanneer de spiermassa toeneemt, stijgt de snelheid waarmee je energie verbrandt, waardoor het basaal metabolisme (BMR) toeneemt. 

Spierkwaliteits-score: Geeft de conditie (kwaliteit) van de spieren aan, die verandert naar gelang van factoren zoals leeftijd en trainingsniveau. 

Lichaamswater: Met een slimme lichaamsanalyse weegschaal weet je precies waar je aan toe bent. Het kan soms zijn dat je de ene dag zwaarder bent dan de ander. Dat hoeft niet te betekenen dat je een dag gefaald hebt of stil bent blijven staan. Soms houdt het lichaam meer vocht vast. Een Tanita slimme weegschaal kan je ook inzicht geven in lichaamswater. Dit is de totale hoeveelheid vocht in het lichaam uitgedrukt in een percentage van het totale gewicht. 

Metabolische leeftijd: De slimme weegschaal vergelijkt jouw BMR met het gemiddelde van je leeftijdsgroep. Je kunt het zien als de leeftijd van je lichaam en is een unieke meting van Tanita. Valt de leeftijd van je lichaam hoger uit dan je eigen leeftijd? Dan is er werk aan de winkel! Probeer regelmatiger te bewegen, bijvoorbeeld. Zit jouw daadwerkelijke leeftijd onder de metabolische leeftijd? Dan ben je goed bezig!

Botmassa: Het kan zijn dat je botmassa door de jaren heen verandert. Het is belangrijk dat je gezonde botten houdt, door een evenwichtig voedingspatroon aan te houden en veel te bewegen. Botmassa laat het voorspelde gewicht aan botmineraal zien in je lichaam. 

Fysiekscore: De postuurscore die onze slimme lichaamsanalyse weegschalen aangeven, brengen inzicht in je huidige lichaamstype. Het beoordeelt het percentage aan spieren en lichaamsvet en deelt het resultaat in bij een van de negen lichaamstypen. 

Basaal metabolisme (BMR): Dit is het minimum aan energie of calorieën dat het lichaam dagelijks nodig heeft wanneer het in rust is, om goed te kunnen functioneren. 

Body Mass Index: Ook wel bekend als BMI. Dit laat de verhouding tussen je gewicht en lengte zien. Een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 25. 

Ga voor een volledig overzicht en uitleg van alle metingen naar onze lichaamssamenstellings-pagina.

Voordelen van een slimme weegschaal

Ga je beginnen of wil jij je gezondheidsdoelen naar een hoger niveau tillen? Laat Tanita bijdragen aan je gezonde leefstijl met behulp van innovatieve gezondheidsinzichten. Wij geloven dat deze inzichten jou in staat stellen om je levensstijl te veranderen en nieuwe, gezonde gewoontes te creëren. Met een slimme Tanita weegschaal ervaar je onder meer de volgende voordelen:

Op ieder moment inzicht in jouw progressie: na iedere weging zie jij je resultaten terug in de app. Zo kun je trends en kansen spotten, zodat jij je voedings- en trainingsschema hierop kunt aanpassen. Zo word je de beste versie van jezelf! 

Nauwkeurig: Dankzij ons uitgekiende algoritme worden de meetwaardes omgezet in nauwkeurige getallen. Ga op de weegschaal staan en binnen 20 seconden heb jij inzicht in een complete lichaamsanalyse en dus je gezondheid! Kies je voor Tanita, dan kies je voor Japanse topkwaliteit en betrouwbaarheid! 

Meer inzicht: Jouw gezondheid draait om veel meer dan gewicht alleen. Dankzij de Bio-elektrische Impedantie-Analyse technologie krijg je inzicht in diverse gezondheidswaardes zoals bijvoorbeeld spiermassa, vetvrijemassa, visceraalvet en je metabolische leeftijd.

Motivatie: Je sport regelmatig en je eet gezond, maar op de weegschaal gaat het gewicht maar niet omlaag. Ken je dat gevoel? Een Tanita slimme lichaamsanalyse weegschaal is een stok achter de deur. Dankzij de inzichten raak je gemotiveerd om jouw habits te veranderen en een nieuwe gezonde levensstijl aan te nemen. Stel doelen, bereik resultaten en word de gezondste versie van jezelf!

Smart weegschaal kopen bij Tanita

Bepaal jouw gezondheidsdoelen en vind de slimme weegschaal die bij jou past! Zo zet jij de eerste stap naar je nieuwe healthy habits. Bij Tanita ga je voor betrouwbare Japanse technologie waar je op kunt bouwen. Bij elke aankoop heb je altijd recht op 3 tot 5 jaar garantie. Bovendien kan je binnenkort al aan de slag, want jouw weegschaal met app wordt binnen 2 tot 5 werkdagen verzonden.