Levenslange gezondheid 

TANITA is wereldwijd leider op het gebied van gezondheidsmonitoring. Dit is dan ook de reden dat duizenden diëtisten, fitness professionals en medisch specialisten over de hele wereld voor onze geavanceerde BIA-technologie kiezen. Met onze lichaamssamenstellings monitors brengen we ieders gezondheid in kaart, om zo de een leven lang gezond te blijven. Ook voor ouderen leveren onze nauwkeurige en betrouwbare metingen een actieve bijdrage aan het behoud van een goede gezondheid en de kwaliteit van leven die daaraan gepaard gaat. Zo werken we samen aan een gezondere wereld, nu en in de toekomst. 

Vroegtijdig opsporen van sarcopenie

Veel medisch specialisten zijn betrokken bij de gezondheid en zorg van ouderen. Lichamelijke kracht en spieruithoudingsvermogen zijn van cruciaal belang voor de oudere bevolking. Een veelvoorkomende aandoening bij ouderen waarbij de spiermassa sterk vermindert, is sarcopenie. Meer dan 20% van de 65-plussers heeft hiermee te maken en in verpleeghuizen ligt dit percentage zelfs op 70%. Bij Sarcopenie gaat er bovengemiddeld veel spiermassa verloren, is er een meetbaar verminderde spierfunctie en hierdoor uiteindelijk ook een lagere loopsnelheid. Dit heeft grote gevolgen op de mobiliteit en daardoor ook op de levenskwaliteit van ouderen. Om dit te voorkomen, is het vroegtijdig opsporen van sarcopenie belangrijk.

Onze professionele BIA-monitors MC-980, MC-780 en MC-580 beschikken over een unieke meting: de sarcopenie index. Deze index detecteert risico’s die kunnen wijzen op (beginnende) sarcopenie, om zo mogelijke preventieve maatregelen te kunnen treffen. 

Meer informatie over lifelong health of sarcopenie? Download de gids

Hoe werkt de BIA-technologie?

Bij TANITA beschikken we over diverse weegschalen met Bioelectrical Impedance Analysis (BIA). Deze technologie geeft inzicht in verschillende gezondheidswaardes aan de hand van electroden die via de handen en voeten een onmerkbare en veilige stroom door het lichaam sturen. Spier, vet, bot en water geleiden elektriciteit met verschillende snelheden, waardoor de lichaamsanalyse monitors binnen 20 seconden diverse gezondheidsinzichten in kaart kunnen brengen. 

Verbeter de levenskwaliteit van ouderen

In een vroeg stadium zijn er bij sarcopenie meestal geen symptomen merkbaar, wat het vroegtijdig opsporen van deze aandoening extra ingewikkeld maakt. Het is echter wel van groot belang dat dit gebeurd. Door snelle afbraak van de spierkracht gaat het fysiek functioneren van ouderen namelijk snel achteruit, wat leidt tot een hogere kans op verminderde zelfredzaamheid en valincidenten.

Dankzij onze nauwkeurige lichaamsanalyse monitors kunt u dit soort aandoeningen als professional wel vroeg herkennen. Hierdoor kunt u uw patiënten direct een weloverwogen advies geven en kan het probleem worden aangepakt. Door sarcopenie vroegtijdig aan te pakken met bijvoorbeeld een dieetadvies en passende trainingen kunnen de symptomen beperkt blijven. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw patiënten langere tijd zelfstandig kunnen leven en hulpmiddelen als een rollator of traplift niet noodzakelijk zijn. Ook zorgt een gezondere spiermassa voor een beschermend effect, waardoor patiënten minder kans hebben op andere aandoeningen als diabetes en overgewicht. 

Waarom kiezen voor een BIA-monitor van TANITA?

Naast de unieke sarcopenie index bieden de TANITA BIA-monitors nog een aantal relevante metingen voor het analyseren van de lichaamssamenstelling, waaronder meting van spiermassa, spierkwaliteit, beenspier-score, botmassa, visceraal vet en fasehoek.

TANITA BIA monitors zijn de meest nauwkeurige en betrouwbare op de markt en stellen iedere professional en medisch specialist in staat om optimale zorg te bieden aan uw patiënten. Dankzij de lichaamsanalyse monitors bent u nog beter in staat om de gezondheid van uw patiënten nauwkeurig te analyseren, om zo tot het beste advies te komen. Aandoeningen als sarcopenie kunnen vroegtijdig opgespoord en aangepakt worden, wat kan bijdragen aan een verbetering in het fysiek functioneren en een verhoogde zelfredzaamheid van uw patiënten.

Onze monitors voldoen aan alle veiligheidsnormen, TANITA biedt een breed assortiment aan MDD Class II-a & NAWI Class III geclassificeerde BIA-monitors, welke zeer geschikt zijn voor gebruik in een medische omgeving. Zo kunnen we we u als medisch specialist een zo’n accuraat en betrouwbaar mogelijke lichaamssamenstellings monitor bieden.