Obesitas & overgewicht

Overgewicht is nog steeds een groot probleem binnen onze samenleving. In 2020 had maar liefst 50% van de Nederlandse volwassenen te maken met matig of ernstig overgewicht. In totaal heeft 13,9% van de Nederlanders 18 jaar of ouder te maken met obesitas, blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid. Obesitas gaat gepaard met chronische ziektes als hart- en vaataandoeningen, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Het probleem van overgewicht is deels te verklaren door de zittende levensstijl die constant toeneemt als gevolg van de ontwikkeling van het soort banen, de vergrijzing van de bevolking en onze vrije tijd die we graag spenderen achter beeldschermen. 

TANITA BIA technologie kan een relevante rol spelen binnen initiatieven die bijdragen aan een gezondere leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), die volwassenen met overgewicht, obesitas of die een risicogroep vormen voor eerdergenoemde welvaartsziekten stimuleert meer te bewegen. Doorverwijzing binnen de GLI gebeurt obv. de BMI. Echter is BMI ook een beperkte graadmeter, omdat het alleen informatie geeft over het lichaamsgewicht en niet over het vetpercentage en de hoeveelheid spiermassa. Daardoor kan de BMI een vertekend beeld geven. Na doorverwijzing is het zinvol een volledige lichaamsanalyse te doen welke inzicht geeft in onder meer vetpercentage, visceraal vet, spiermassa en vochtbalans. 

De professionele weegschalen van TANITA zijn voorzien van Bioelectrical Impedance Analysis (BIA)-technologie. Een technologie voor het goed in kaart brengen van iemands gezondheid. De professionele lichaamssamenstelling monitoren van TANITA helpen onder meer klinieken, diëtisten, lifestyle coaches en andere professionals bij weight management.

TANITA BIA technologie

De lichaamssamenstelling motors geven u inzicht in een grote variatie aan gezondheidswaardes. Deze maken gebruik van de Bioelectrical independence-technologie, waarmee gezondheids inzichten uiterst nauwkeurig in kaart worden gebracht. Elektroden sturen een onmerkbare en veilige stroom door de voeten, benen en onderbuik door het lichaam. Spier, vet, bot en water geleiden elektriciteit met verschillende snelheden, waardoor de lichaamsanalyse monitoren diverse gezondheidsinzichten kan geven. Bij segmentale modellen wordt met behulp van 4 handelektroden extra metingen uitgevoerd per lichaamssegment. Dit gaat om beide armen, beide benen en de torso. Onder meer de vetmassa en het visceraal vet wordt gemeten, wat zeer nuttig is voor specialisten die dagelijks bezig zijn met het begeleiden van mensen met overgewicht. 

Voor welke weight professionals is BIA-technologie relevant? 

De geavanceerde BIA-technologie is relevant voor verschillende professionals binnen het weight management. 

Voedingstherapeuten en diëtisten

De BIA-monitors maken nauwkeurige lichaamsanalyses, die dienen als uitgangspunt voor het opstellen van geïndividualiseerde behandelplannen. Door onder meer de vetvrije massa te monitoren en bewaken, kan de metabole en musculoskeletale gezondheid worden beschermd, evenals de mobiliteit van de patiënt. Daarnaast helpt de hoogwaardige BIA-technologie van TANITA bij het ondersteunen van de diagnose en het monitoren van sarcopenie, cachexie en ondervoeding. Tot slot helpt de technologie bij het monitoren, behandelen en diagnosticeren van patiënten voor wie BMI geen geschikte graadmeter is (denk aan patiënten met een eetstoornis of acute/chronische ziekte). 

Bariatrie

BIA-technologie helpt bij het nauwkeurig beoordelen van de lichaamssamenstelling van de patiënt, om zo de behoefte of noodzaak aan een interventie in kaart te kunnen brengen. De gegevens dienen als uitgangspunt voor het opstellen van persoonlijke behandelplannen. Mocht een medische ingreep nodig blijken, helpen de TANITA BIA-monitors met het monitoren van de vetvrije massa, om zo de gezondheid van de patiënt te kunnen bewaken. Daarnaast helpt de technologie met het meten en monitoren van zowel intra- als extracellulair water, hetgeen helpt postoperatieve problemen op te sporen.  

 Lifestyle coaches

Met behulp van de BIA-monitors stelt u eenvoudig persoonlijke ondersteuningsprogramma op, volledig gebaseerd op de behoefte van de cliënt. De technologie helpt ook om uw cliënten meer in te laten zien wat holistische gezondheid is en waarom de focus voor een gezonde leefstijl moet liggen op het reduceren van vet en het behoud van spiermassa, in plaats van alleen op het verminderen van lichaamsgewicht. Stel gezondheidsdoelstellingen op, op basis van heldere en begrijpelijke rapporten. Zo vergroot u de motivatie van uw cliënten om de nieuwe leefstijl vol te houden totdat het echt nieuwe gezonde gewoontes zijn geworden.

Healthy habits for happiness

TANITA gelooft in de kracht van gezonde gewoontes. ‘Healthy Habits for Happiness’ is dan ook de missie. Juist door uw cliënten hun gezondheid goed te meten en te monitoren motiveert u hen een gezonde levensstijl aan te nemen. De kans dat een persoon nieuwe gewoontes aanleert wordt door het constant monitoren tot wel 80% vergroot. 

Support healthy habits

Vraagt u zich af wat TANITA voor uw business kan betekenen? Dankzij de lichaamsanalyse monitoren maakt u een persoonlijk plan voor uw cliënten om maximaal resultaat te behalen. Bovendien helpt de monitor bij het aantrekken, behouden en het motiveren van cliënten! 

Measure

Gepersonaliseerde en op maat gemaakte interventies op basis van metingen die verder gaan dan lichaamsgewicht en BMI. Denk bijvoorbeeld aan het meten van lichaamsvet, spiermassa, visceraal vet, totaal lichaamswater en metabolische leeftijd, met behulp van BIA.

Werf nieuwe cliënten door het aanbieden van gezondheidschecks en persoonlijke trainingsplannen die gebaseerd zijn op de nieuwste gezondheidsanalyses.

Monitor

Houd uw cliënten gemotiveerd en vergroot hun kans op het behalen van hun gezondheidsdoelstellingen, door hun resultaten nauwkeurig op verschillende aspecten over tijd te monitoren. 

Motivate

Maak cliënten/patiënten enthousiast voor verandering met voor TANITA’s exclusieve metingen, zoals de metabolische leeftijd. Metabolische leeftijd is de enige leeftijd die echt omkeerbaar is. Bouw spiermassa op, verminder vetmassa en vier weer een jaar jonger! Zorg dat uw cliënten de uitdaging niet meer kunnen weerstaan.

Weegschalen geschikt voor weight management

Bent u op zoek naar een BIA-monitor die u helpt om cliënten optimaal te begeleiden? Hieronder vindt u de lichaamsanalyse weegschalen die u daarin perfect ondersteunen. De kwaliteit van onze producten waarborgen we met gepaste trots middels een uniek lange garantieperiode van 3 tot 5 jaar.