Wat is mijn lichaamstype?

Kom erachter wat jouw postuurscore is.

De postuurscore is het niveau aan spieren en lichaamsvet. Het resultaat wordt bij een van negen lichaamstypen ingedeeld. De postuurscore geeft een indicatie van uw lichaamstype.

Wanneer we gaan trainen en gezonder gaan eten, kan het vaak enige tijd duren voordat we daadwerkelijk resultaten zien. Met de postuurscore krijgt u inzicht in uw vetniveaus en de toename van uw spiermassa. Dit werkt ook andersom. Bijvoorbeeld wanneer u er aan de buitenkant nog prima uitziet, terwijl uw (visceraal) vetniveau is toegenomen. De maatstaf postuurscore (Physique Rating) op onze lichaamsanalyse weegschalen geeft een indicatie van uw lichaam. Op basis hiervan kunt u echt gaan trainen.

Nauwkeurig meten

Een Tanita lichaamsanalyse weegschaal stuurt een zeer kleine elektrische stroom door uw lichaam (maakt u zich geen zorgen, u voelt er niets van). Op die manier kunnen er verschillen metingen plaatsvinden: zo kan onder andere uw lichaamsvetpercentage berekend worden, maar ook uw spiermassa en meer. Op basis van uw spiermassa en lichaamsvetpercentage, kan een postuurscore gemeten. Daarmee krijgt u een duidelijk beeld van uw lichaamstype, veel nauwkeuriger dan mogelijk is op basis van de BMI. Zo kunt u uw gezondheid bijhouden en vooruitgang zien wanneer u uw levensstijl op positieve wijze aanpast.

Verschillende lichaamstypen


Postuurscore 1: Verborgen obesitas

Verborgen obesitas betekent dat het lichaam een hoog vetpercentage heeft en een laag niveau aan spiermassa. Zelfs bij een gemiddeld postuur, zijn in dit geval uw vetniveaus te hoog. Dit kan tot obesitas leiden, en dat leidt weer tot ernstige gezondheidsproblemen. Door gezonder te eten en meer lichaamsbeweging te nemen zou u uw vetniveaus moeten verlagen.


Postuurscore 2: Obesitas

Obesitas betekent dat u een hoog vetpercentage hebt en een standaard niveau aan spiermassa. Mensen met postuurscore obesitas moeten voorzichtig zijn. Obesitas kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Raadpleeg een professional voor hulp wanneer u denkt dat u obesitas hebt.


Postuurscore 3: Stevig gebouwd

Dit betekent dat u een hoog vetpercentage hebt en een hoog niveau aan spiermassa. In dit geval bevindt zich onder een flink postuur veel spiermassa.


Postuurscore 4: Te weinig beweging

Te weinig beweging betekent dat u een gemiddeld vetpercentage hebt en een laag niveau aan spiermassa. U zou meer spiermassa moeten opbouwen door regelmatig te gaan trainen.


Postuurscore 5: Standaard

Een standaard lichaamstype betekent dat u gemiddelde niveaus aan lichaamsvet en spiermassa hebt. Mensen met een standaard lichaamstype kunnen veel vooruitgang boeken als ze gaan trainen.


Postuurscore 6: Standaard gespierd

Dit betekent dat u een gemiddeld vetpercentage hebt en een hoog niveau aan spiermassa. Dit is een postuurscore waar u trots op kunt zijn. Dit is een score van bepaalde atleten.


Postuurscore 7: Mager

Dit betekent dat u een laag vetpercentage hebt en een laag niveau aan spiermassa. Wanneer u te mager bent, kan dit tot ernstige gezondheidsproblemen leiden, maar een beetje dun hoeft geen problemen op te leveren.


Postuurscore 8: Mager en gespierd

Dit betekent dat u een laag vetpercentage hebt en een standaard niveau aan spiermassa. Een bikinilichaam! Dit is vaak een lichaam om jaloers op te zijn.


Postuurscore 9: Zeer gespierd

Zeer gespierde mensen hebben een laag vetpercentage en een hoog niveau aan spiermassa.


Uw lichaamstype maandelijks bijhouden

TANITA biedt op simpele wijze geweldig inzicht. Terwijl een gewone weegschaal alleen uw gewicht aangeeft, kunnen TANITA weegschalen gedetailleerde informatie verstrekken over uw lichaamssamenstelling. Met TANITA kunt u uw lichaam nauwkeurig scannen. Met onze weegschalen weet u welk type postuur u hebt en kunt weet u precies waar u aan moet werken!