Leefstijl geneeskunde

Bij TANITA geloven we heilig in wat we noemen Lifestyle Medicine, of leefstijl geneeskunde. Dit houdt in dat we als maatschappij door een gezonde leefstijl te hanteren, veel welvaartsziekten kunnen voorkomen, behandelen of omdraaien. Denk bijvoorbeeld aan diabetes type 2, obesitas of hart- en vaatziekten. Lifestyle Medicine is een bewezen aanpak en heeft als doel om ongezond gedrag permanent om te zetten in gezonde gewoontes. 

Lifestyle Medicine gaat onder meer over gezond eten, genoeg bewegen, stressmanagement, verminderen of vermijden van genotmiddelen als alcohol en drugs, genoeg slaap en het ontwikkelen van een goed immuunsysteem. Het goed in kaart brengen van iemands gezondheid is een cruciaal onderdeel voor het ontwikkelen van het juiste Lifestyle Medicine.

Zo draagt TANITA bij aan het verbeteren van leefstijl geneeskunde

TANITA wil patiënten in staat stellen om hun leefstijl blijvend te veranderen, om zo een bijdrage te leveren aan een gezondere wereld. Met onze professionele Bioelectrical Impedance Analysis (BIA)-monitors kunnen we professionals in de leefstijl geneeskunde (zoals huisartsen, leefstijlcoaches of diëtisten) ondersteunen bij het stellen van een diagnose, het bepalen van persoonlijke doelstellingen en het ontwikkelen van een behandelplan.


Om patiënten gemotiveerd te houden om blijvende veranderingen te ondergaan, biedt TANITA ook monitors voor thuisgebruik. Hiermee kunnen patiënten regelmatig hun eigen vooruitgang monitoren, wat bewezen helpt bij het bereiken van gezondheidsdoelstellingen.

Healthy habits for happiness

TANITA staat voor het creëren van gezonde gewoontes. ‘Healthy Habits for Happiness’ is dan ook de missie van het bedrijf. Wij willen mensen motiveren om een gezonde leefstijl te creëren en te behouden, juist door iemands gezondheid goed te meten en te monitoren. Uit onderzoek blijkt dat het constant monitoren van gezondheid de kans dat iemand nieuwe gezonde gewoontes tot wel 80% vergroot. Belangrijk daarbij is om in te zetten op kleine stappen tegelijk, in plaats van onrealistisch grote sprongen. Onze socialmedia-kanalen worden dagelijks gevuld met recepten, oefeningen of  tips die het aanleren van Healthy Habits bevorderen.  

Support Healthy habits

TANITA helpt professionals met het effectief aanleren van gezonde gewoontes bij hun cliënten. Dit doen we met behulp van TANITA’s 3M’s: Measure, Monitor en Motivate. 

Measure

Met de meest geavanceerde BIA-technologie brengen de professionele lichaamssamenstelling monitoren van TANITA de complete gezondheid in kaart. Het stelt u in staat om zeer nauwkeurige, holistische data te meten. 

Monitor

Monitor de voortgang van uw cliënten door regelmatig te meten en waar nodig bij te sturen. Zo vergroot u de kans op het succes van het aanleren van nieuwe healthy habits for happiness dus zeer aanzienlijk.

Motivate

Tot slot helpt u uw cliënten constant met motiveren om bezig te blijven met het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Dit doet u door hun resultaten mooi in kaart te brengen, bijvoorbeeld met overzichtelijke en eenvoudige rapporten. Zo houden ze hun eigen progressie bij en zijn ze zich bewuster van de positieve effecten van de nieuwe healthy habits. 

Producten van TANITA

Als grondlegger van de BIA-technologie, maakt TANITA gebruik van 4C-methodologie voor extra nauwkeurige metingen. Deze methodologie wordt beschouwd als de gouden standaard voor lichaamssamenstelling analyses. Onze producten zijn ook geschikt voor thuisgebruik, zodat patiënten ook in een vertrouwde omgeving kunnen werken aan een gezondere leefstijl. De kwaliteit van de onze producten ondersteunen we met gepaste trots middels een uniek lange garantieperiode van 3 tot 5 jaar. 

Wilt u meer weten over hoe de TANITA-technologie uw patiënten kan helpen? Download onze Lifestyle Medicine-gids of neem contact met ons op!