Weegschalen met lichaamsvetanalyse

Weegschalen met lichaamsvetanalyse, werken die eigenlijk? Het antwoord is ja! Net als een gewone badkamerweegschaal geeft een weegschaal met lichaamsvetanalyse zodra u erop gaat staan, informatie over uw gewicht. Een gewone weegschaal geeft uw totale lichaamsgewicht in kilo of pond aan. Maar hij geeft niet de percentages vet, spieren, bot of water aan. Een weegschaal met lichaamsvetanalyse geeft u meer gedetailleerd informatie over uw lichaamsgewicht.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Omdat veel mensen hier niet veel vanaf weten, kan afvallen in het begin voor verwarring zorgen. Hoe kan het dat ik niet afval terwijl mijn percentage lichaamsvet afneemt? Zodra u uw lichaam begrijpt kan een lichaamsvetmonitor u helpen uw gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen.

Wat is een gezond lichaamsvetpercentage?

There is a difference between the average body fat percentage for men and women. We hate to break it to you but there is not one general healthy body fat number. Women have, and also need a higher fat percentage than men. Besides that, it depends in what condition your body is. Are you a couch potato or are you in the gym five days a week? Body fat percentages between 25 and 31 percent are considered as healthy for women. For men a healthy body fat percentage should range from 18 to 25 percent. Exceeding these percentages can be bad for your health. Tanita body fat scales are easy to use and give you exact details on your body fat. But that's not all. As more metrics are important for improving your fitness, it's more than a body fat analyzer alone.

Losing weight by monitoring body fat

Het gemiddelde lichaamsvetpercentage is verschillend bij mannen en vrouwen. Helaas, het is niet anders: er is geen algemeen getal voor een gezond lichaamsvetpercentage. Vrouwen hebben een hoger vetpercentage dan mannen en hebben dat ook nodig. Daarnaast is het ook afhankelijk van uw lichamelijke conditie. Hangt u vaak op de bank of bent u vijf dagen per week in de sportschool? Lichaamsvetpercentages tussen 25 en 31 procent worden bij vrouwen als gezond beschouwd. Bij mannen ligt het gezonde percentage tussen 18 en 25 procent. Een hoger percentage kan slecht zijn voor uw gezondheid. De Tanita weegschalen met lichaamsvetanalyse zijn gemakkelijk te gebruiken en geven u exacte informatie over uw gehalte aan lichaamsvet. Maar dat is nog niet alles. Omdat er meer meetwaarden belangrijk zijn om uw fitheid te verbeteren, wordt niet alleen het lichaamsvet geanalyseerd.

Afvallen door lichaamsvet te monitoren

Een lichaamsvetmonitor kan interessant zijn voor mensen die willen afvallen of die hun conditie willen verbeteren. Het gedetailleerde overzicht kan enerzijds als stimulans dienen en anderzijds als een wake-up call. Een weegschaal met lichaamsvetanalyse geeft een duidelijk en nauwkeurig overzicht van uw lichaamssamenstelling. Dat kan handig zijn bij het afvallen. Met meer inzicht en meer gegevens zult u effectief gewicht kunnen verliezen. Uw lichaamssamenstelling dient u in verstellende fasen van uw pad op weg naar een fit lichaam te monitoren. Wanneer mensen trainen en hun eetpatroon aanpassen, zal het percentage lichaamsvet afnemen. Maar toch betekent dit niet dat u zult afvallen. Als u uw lichaam traint, produceert het meer spierweefsel. Spieren zijn ook verantwoordelijk voor uw gewicht, maar spieren zijn juist goed! Met een weegschaal met lichaamsvetanalyse of Body Composition Monitor kunt u deze ontwikkelingen volgen. En u raakt ook niet gefrustreerd als het gewicht maar niet omlaag wil.

Analyse van lichaamsvet tegenover analyse van lichaamsmassa

Lichaamsvet is niet hetzelfde als lichaamsmassa. Het grootste deel van ons lichaam bestaat uit water, spieren en vet. Het lichaamsvetpercentage is een getal dat aangeeft hoeveel vet uw lichaam bevat. Onze Tanita weegschalen met lichaamsvetanalyse geven u dat precies aan telkens wanneer u erop stapt. De Body Mass Index (BMI) is een indicator voor een al dan niet gezond gewicht. Maar bij BMI ligt de focus op het totale gewicht, niet op de verschillende componenten ervan. In feite vertelt BMI u niets over lichaamsvet. De BMI wordt op basis van twee factoren berekend: gewicht en lengte. Met een weegschaal met lichaamsvetanalyse krijgen we ook een overzicht van uw lichaamssamenstelling. En daardoor kunnen we onze vooruitgang qua fitheid blijven volgen.

 

Tanita weegschalen met lichaamsvetanalyse

Tanita weegschalen met lichaamsvetanalyse worden door veel sportcoaches en gezondheidsprofessionals gebruikt. Ze bieden uitstekend inzicht in iemands lichaamsbouw.
 

Wilt u gezonder worden en afvallen?

Een Tanita weegschaal met lichaamsvetanalyse is een nauwkeurige en eenvoudige manier op de weg ernaartoe. Lees alles over onze speciale Bio-elektrische Impedantie-Analyse zodat u weet hoe onze technologie werkt.