Inleiding

Terwijl we aftellen naar het komende nieuwe jaar, staat de traditie van het maken van goede voornemens voor de deur. Maar wist je dat deze eeuwenoude gewoonte al 4000 jaar geleden werd toegepast? De oude Babyloniërs waren de pioniers op dit gebied en vierden het begin van het nieuwe jaar met een 12-daags festival dat Akitu werd genoemd. Tijdens deze festiviteiten maakten ze voornemens aan hun goden, waarmee ze de basis legden voor een praktijk die al duizenden jaren oud is.

 

Babylonische voornemens:

De Babyloniërs hadden een unieke benadering van voornemens. Ze beloofden trouw aan hun koning en beloofden schulden te vereffenen en geleende voorwerpen terug te geven. Ze geloofden dat het vervullen van deze beloften de goden gunstig zou stemmen, terwijl het verbreken ervan zou leiden tot goddelijke afkeuring. Hoewel hun voornemens misschien niet overeenkomen met de hedendaagse thema's van lichaamsbeweging en financiële planning, blijft het kernidee van zelfverbetering een tijdloos streven.

Link naar de voornemens van vandaag

 

We gaan nu verder en de voornemens zijn geëvolueerd, waarbij het verbeteren van de financiën nu op de tweede plaats staat van de populairste voornemens voor het nieuwe jaar. Volgens Forbes richten de meeste voornemens zich op gezondheidsgerelateerde doelen.

De uitdaging van het volhouden van goede voornemens

Ondanks de goede bedoelingen achter de voornemens van het nieuwe jaar, vinden veel mensen het een uitdaging om zich aan hun doelen te houden. Forbes belicht de moeilijkheden waarmee mensen te maken hebben en laat zien hoe vaak ze hun goede voornemens laten varen. Uit onderzoek van het University College in Londen blijkt dat iemand gemiddeld 66 dagen nodig heeft om een nieuwe gewoonte te vormen. Dit betekent dat goede voornemens die op 1 januari worden gemaakt, misschien pas rond 7 maart ingeburgerd raken.

 

De rol van technologie:

In het digitale tijdperk is technologie een waardevolle bondgenoot geworden om mensen te helpen hun goede voornemens vol te houden. Apps en slimme apparaten spelen een cruciale rol bij het behouden van motivatie en verantwoordelijkheid. Het doel is om vol te houden gedurende de kritieke periode van 66 dagen, waarin gewoonten worden zeker gesteld.

 

De slimme aanpak met TANITA Body Composition Monitors:

Voor degenen die het komende jaar aan een fitness- of gezondheidsreis willen beginnen, kunnen slimme monitors voor de lichaamssamenstelling onmisbare hulpmiddelen zijn. TANITA, een toonaangevend merk op dit gebied, biedt een reeks modellen die zijn afgestemd op verschillende behoeften.

 

TANITA RD-545HR:
- Ideaal voor het monitoren van fitnessverbetering.
- Geeft resultaten per lichaamsdeel voor een uitgebreide beoordeling.

TANITA RD-953:
- Geschikt voor mensen die zich richten op algemene gezondheid.
- Houdt vooruitgang bij die verder gaat dan gewicht en BMI voor een holistisch beeld.

TANITA BC-401:
- Vergelijkbaar met de RD-953 maar ontworpen voor frequente reizigers.
- Maakt het mogelijk om de voortgang bij te houden, zelfs als je niet thuis bent.

Conclusie

 

Laten we bij het begin van een nieuw jaar, geïnspireerd door de oude Babyloniërs, goede voornemens benaderen met een gevoel voor geschiedenis en een toewijding aan zelfverbetering. De 66-daagse uitdaging lijkt misschien ontmoedigend, maar met de juiste hulpmiddelen en technologie, zoals de slimme lichaamssamenstellingsmonitors van TANITA, kunnen we onze voornemens omzetten in blijvende gewoonten. Of het nu gaat om het verbeteren van fitness, algemene gezondheid of op schema blijven tijdens het reizen, deze apparaten bieden de inzichten die nodig zijn om haalbare doelen te stellen, de voortgang te controleren en gemotiveerd te blijven tijdens de reis.

Volg onze Social Media-pagina's voor meer informatie over onze consumentenapparaten